Zitvolleybal bij VV Amsterdam

Help Wout (H6) mee om zitvolleybal een plek te geven binnen VV Amsterdam! En nee, het is niet alleen voor minder valide spelers, ook als valide speler ben je van harte welkom. Maurice (H2) en Robin van Damme (ex-Paralympisch atleet en zitvolleyballer bij het Nederlands team) hebben al aangegeven mee te willen denken. VV Amsterdam is op zoek naar meer leden die dit samen met Wout willen helpen opzetten. 

Zitvolleybal is een (Paralympische) variant op volleybal. Het is een zeer snelle sport die gespeeld wordt op een veld van 6 bij 10 meter. Het net hangt op 115 cm bij de heren en 105 cm bij de dames. Deze sport lijkt veel op de staande variant (met een paar andere spelregels), alleen gaat het een stuk sneller en mag je tijdens het spelen niet loskomen van de grond. Het is een sport die geschikt is voor mensen die niet (meer) staand kunnen volleyballen door een blessure, fysieke beperking of chronische aandoening. 

In de regio zijn een paar verenigingen die zitvolleybal aanbieden (o.a. VC Spaarnestad en VV Zaanstad), maar in Amsterdam is dit aanbod er (helaas) nog niet. Wout Werker (speler H6) wil in samenwerking met de Nevobo en Sportservice Amsterdam bekijken of er binnen onze leuke vereniging gestart kan worden met zitvolleybal.

Ken of ben jij iemand die zou willen zitvolleyballen of wil je graag meedenken in het opstarten van een zitvolleybalteam? Neem dan contact op met Wout via woutwerker@hotmail.com.

  • Wist je dat de Iraanse zitvolleyballer Morteza Mehrzad 2.46 m lang is?

Comments are closed.

X