Graag introduceren we jullie aan Unice Dosset, sinds januari de nieuwe trainer van Dames 1. Om een beetje feeling te krijgen bij wie deze Twentse dame, delen we graag haar lifestory. 

Hoi, ik ben Unice Dossett, ik ben 25 jaartjes jong en woon samen met Thomas (die lange) samen in Amsterdam. Bijna 5 jaar geleden ben ik naar Amsterdam verhuisd vanuit het kleine dorpje Losser in Twente. Hier ben ik opgegroeid samen met 2 zussen, 1 broer en de allerliefste moeder.

Ik ben naar Amsterdam verhuisd voor de studie Oefentherapie Mensendieck, waarvan ik in juni ben afgestudeerd. Sinds januari 2018 ben ik de nieuwe trainer-coach van Dames 1. Vanaf mijn 11de speel ik zelf volleybal, begonnen in de mini’s bij Volley’68. Tot mijn 20ste heb ik hier gespeeld als midden en later passer-loper. Eenmaal in Amsterdam ben ik bij SVU gaan volleyballen en definitief overgestapt naar de diagonaal. Na 2 jaar veel lol bij SVU, moest ik voor stage terug naar Losser en ben ik een half jaar gaan volleyballen bij Twente ’05 in Enschede. De tweede helft heb ik meegetraind bij VVA, maar uiteindelijk gekozen voor Armixtos. Na een abrupt einde bij Armixtos, heb ik nog meegetraind bij US, maar uiteindelijk assistent trainer geworden bij VVA Heren 1. Het afgelopen jaar verzorgde ik daar de warming-up en deel ik mijn volleybal inzichten.

Als trainster heb ik redelijk wat ervaring op lager niveau. Ik heb training gegeven aan jeugd, dames en heren teams. Als volleybalster ben ik een en al enthousiasme , fanatiek en redelijk kritisch naar mezelf. Mijn sterke punt is de blokkering zetten en heel veel kill-blokjes maken. Mijn zwakke punt is bovenhands spelen, het was altijd spannend als ik een balletje moest overnemen. Daarnaast kan ik het volleybal spelletje goed lezen, duidelijke persoonlijke aanwijzing geven en motiveren.

Naast volleybal heb ik natuurlijk ook nog een leven. Ook al overheerst volleybal de laatste tijd wel in huize Thomas en Unice :P. Ik werk tegenwoordig als klantenservice medewerker bij DTG. In september wil ik weer gaan studeren, omdat oefentherapie het (nog) niet helemaal voor mij blijkt te zijn. Ik hou van winkelen, vooral online shoppen. Mega veel blijdschap als er een pakketje wordt bezorgd. Daarnaast hou ik van lekker eten, vooral uiteten, het casino, spelletjes, borrelen of een dansje wagen.

Buitenom deze plezierige levensstijl werk ik bij de Ziggo Dome achter de bar en heb ik al heel veel vette concerten gezien. Ben je na dit fantastische verhaal mega benieuwd naar mij? Ik ben redelijk vaak in de sporthal te vinden;).

Tot snel,

Unice