Inschrijving scheidsrechters

De wedstrijdprogramma´s voor de tweede helft van de competitie zijn bekend. Dat betekent dat er ingeschreven kan worden op te fluiten wedstrijden via het VVA inschrijfsysteem van dinsdag 9 januari tot en met maandag 15 januari 2018. Daarna worden de overgebleven wedstrijden ingedeeld. Het definitieve fluitschema wordt zo snel mogelijk daarna bekend gemaakt

De wedstrijdprogramma´s voor de tweede helft van de competitie zijn bekend. Dat betekent dat er ingeschreven kan worden op te fluiten wedstrijden via het VVA inschrijfsysteem van dinsdag 9 januari tot en met maandag 15 januari 2018. Daarna worden de overgebleven wedstrijden ingedeeld. Het definitieve fluitschema wordt zo snel mogelijk daarna bekend gemaakt.   

Lees voordat je inschrijft eerst onderstaande VVA-regels over het fluiten:

  • Inschrijven kan alleen op eigen naam en met de benodigde licentie.
  • Elk team fluit minimaal 6 wedstrijden per competitiehelft (dit is exclusief bekerwedstrijden).
  • Fluiten doe je minimaal op het niveau waarop je zelf speelt. Er zijn 3 categorieën: Jeugd, 3e t/m 6e klasse en 1e-2e Jeugdspelers fluiten bij voorkeur in de eigen categorie Jeugd.
  • Elk competitiespelend lid (ook als je niet fluit…) heeft inmiddels de online spelregeltoets behaald of het goede voornemen om dit uiterlijk 15 januari 2018 gedaan te hebben!
  • De behaalde online-spelregeltoets is meteen ook de licentie voor jeugd en 3e tot en met 6e Voor 1e en 2e klasse fluiten heb je de VS-2 licentie nodig.
  • Let op: sinds de invoering van het DWF controleert de Nevobo of iedere scheidsrechter beschikt over de juiste licentie en legt boetes op als dit niet het geval is. Deze komen voor eigen rekening.
  • ‘Omhoog’ inschrijven mag als je de juiste licentie hebt. Neem contact op met Wilma Tjalsma als je daarover twijfelt.
  • Ieder team schrijft in voor 6 wedstrijden, dit zijn jullie voorkeurswedstrijden, het betekent nog niet direct dat deze wedstrijden definitief zijn gereserveerd. Er kunnen wijzigingen worden doorgevoerd door de VVA scheidsrechtercoördinator. Er wordt natuurlijk zoveel mogelijk rekening gehouden met alle wensen!

Licentie 1e en 2e klasse

  • De wedstrijden in de 1e en 2e klasse worden gefloten door scheidsrechters met een VS-2 licentie. Het afgelopen half jaar heeft weer een flink aantal spelers deze licentie behaald. De Nevobo heeft een nieuw plan voor het behalen van de VS-2 licentie. Het deelnemen aan een training waarin alle belangrijke vaardigheden naar voren komen, staat centraal. Komend halfjaar kan daarnaast ook nog via de gebruikelijke route (opdoen van fluitervaring) de VS-2 licentie behaald worden. Heb je vragen over het behalen van de VS-2 licentie, neem dan contact op met ondergetekende .

De scheidsrechterscoördinator,

Wilma Tjalsma

Comments are closed.

X