Jeugdinformatie

Algemene informatie over de jeugd van vv Amsterdam

De jeugd van VV Amsterdam! Dat is een gezellige bende enthousiaste volleyballers die de toekomst zijn van de vereniging. Elk jeugdlid vinden wij belangrijk. Daarom vinden al onze jeugdleden extra belangrijk.

Kan mijn kind ook volleyballen?
Volleybal is voor iedereen die spelen met een bal leuk vindt! Voor kinderen is bewegen belangrijk. Het is niet alleen gezond, maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Sporten is ook nog eens heel erg leuk en VV Amsterdam wil graag dat ieder jeugdlid plezier beleeft in het sporten. Meedoen is belangrijker dan winnen!

Gaat uw zoon/dochter net beginnen, dan leren ze bij VV Amsterdam eerst de basis. Zo beginnen we met coördinatie, kracht en heel veel bewegen door middel van leuke oefeningen. Het is een technische sport en stap voor stap leren de enthousiaste trainers ze steeds beter volleyballen. Wij geloven dat succesbeleving en positief trainen/coachen een kind snel verder brengt.

Daarom staan de volgende woorden centraal: Plezier, positief, bewegen en leren

Alle kinderen worden ingedeeld naar leeftijd en ervaring. De leeftijd van een jeugdlid aan het begin van het seizoen bepaalt het niveau. Bij welke leeftijdscategorie hoort uw kind? U kind is/was aan het begin van het seizoen (officieel 1 oktober):

< 12 jaar – Cool Moves Volley (mini)
12-13 jaar – C jeugd
14-15 jaar – B jeugd
16-17 jaar – A jeugd

Stuur een email naar de jeugdcommissie en kom twee keer gratis meetrainen. Of uw kind direct mee kan trainen is afhankelijk van de leeftijdscategorie van uw kind. Mocht er op het moment geen ruimte zijn dan komt u op een wachtlijst en neemt de jeugdcommissie contact met u op zodra er plaats is.

Veilig sportklimaat
VV Amsterdam heeft veiligheid en sportiviteit altijd als belangrijke uitgangspunten. Alle trainers die een jeugdlid training geeft, is in het bezit van een Verklaring Goed Gedrag. Daarnaast heeft elk team minimaal één ervaren trainer en is het streven is om bij de jeugd jonger dan 16 jaar altijd twee trainers op het veld te hebben staan. Zo zorgen we niet alleen voor meer individuele aandacht, maar ook voor meer veiligheid.

Om veilig te kunnen sporten gelden bij VV Amsterdam altijd de volgende regels.

  • lang haar vast met een elastiek
  • goede stevige sportschoen (geen zwarte zolen)
  • kniebeschermers (speciaal voor volleybal)

Sporthal
VV Amsterdam traint met de jeugd in Amsterdam-West. De jeugd van VV Amsterdam traint op twee verschillende locaties. Bij aanmelding wordt u uitgenodigd om met uw kind naar één van de trainingen te komen. Dit kan plaatsvinden in:

Blauw-Wit sporthal – Joos Banckersweg 18A
Laan van Spartaan sporthal – Rinus Michelslaan 26

Contributie en inzet van ouders
Wij zijn er trots op dat VV Amsterdam volledig draait op vrijwilligers. Hiermee is het mogelijk om de contributie zo laag mogelijk te houden. De hoogte van de contributie is afhankelijk van de leeftijd van uw kind.

Contributie seizoen 2015/2016 (september – juni):

CMV/mini € 125,00
Jeugd  C  € 145,00
Jeugd  B € 155,00
Jeugd  A € 180,00

Uw kind kan minimaal één keer trainen. Afhankelijk van de leeftijd en het niveau kan er zelfs twee keer getraind worden. Nadat de basis van het volleybal is aangeleerd, is er ook de mogelijkheid om competitie te spelen. Het is alleen mogelijk om competitie te spelen als u als ouder bereid bent zich in te zetten voor het team. Denk aan rijden naar wedstrijden, fluiten en coachen. Wie welke taak op zich neemt wordt geregeld door een teamouder. Heeft u geen verstand van volleybal dan is dit geen probleem. De jeugdcommissie helpt u graag.

Kunt u de contributie niet betalen? Wellicht komt u in aanmerking voor de hulp van het Sportfonds. www.jeugdsportfonds.nl

VV Amsterdam kijkt ernaar uit u en uw kind(eren) welkom te heten bij de leukste volleybalvereniging van Amsterdam. Meld u nu aan voor 2 gratis proeftrainingen en raak ook verslingerd aan de sport.

AANMELDINGSFORMULIER PROEFTRAINEN 

 

 

 

Comments are closed.

X