“Kritisch en eerlijk”

Armixtos – VV Amsterdam 3-1 – Onze eerste stadsderby tegen kampioen kandidaat Armixtos. Op voorhand dachten wij dat het weleens een spannend potje zou worden..Maar dat werd het gewoonweg niet..

Armixtos voerde duidelijk de boventoon in deze wedstrijd met scorende passer-lopers en een effectief midden. Dit was zaterdag nu nog iets teveel van het goede. Niettemin viel de eerste set op door over en weer goede service series. Het volleyballen zelf kwam niet tot hoogstaande toverkunstjes..

Nienke maakte haar status van gevaarlijkste service wel meer dan waar, door met opslagen op de proppen te komen waar Armixtos totaal geen vat op had, en er dus time-outs nodig waren om haar te stoppen. Maar wanneer de pass bij Armixtos goed lag was het vaak toch direct of in-direct meteen een punt. Dus een eerlijk en gepast compliment aan de tegenstander. De tweede set viel het vertrouwen wat weg omdat we ons in de hoek lieten drukken door een aantal straffe floatservices en verkeerde take-overs of overnames maar net welk woord je wil kiezen… maar wel iets wat schandelijk is. Ook al kwam onze pass en rallypass dan een keer redelijk tot voldoende bij Tessa, dan was het spel net te voorspelbaar voor Armixtos en konden onze aanvalsters geen vuist maken.. Toch kwam Leonie en bij vlagen Madelein een paar keer goed door met haar aanval maar zoals dat bij vlagen wel goed ging, grossierden we daarnaast ook in persoonlijke fouten en of weer naar overcompensatie. Daar waar we in de laatste serie wedstrijden steeds onze tegenstander het mes op de keel hadden weten te leggen, lukt dat ons deze keer niet tegen dit Armixtos.

Ruim 21 dagen zonder Janneke en Maartje en ook zonder wedstrijdritme bleek dat voor onze jonge groep (23 jaar gemiddeld) te lastig om extern gefocust (dwz bewust met je hoofd en lijf bij de les) te zijn. Maar goed de derde set bracht ons weer wat hoop want we begonnen gelijk met 4 punten voorsprong door Anouk en dus legden we met een heel laag fouten percentage Armixtos uit, dat ze ons niet moesten onderschatten.. door de libero van armixtos flink onder druk te zetten konden ook wij nu eens wel blokkeren en de rallys winnend afsluiten. We wonnen die set en dachten het tij t hebben gekeerd.. maar Armixtos bleef stoïcijns volleyballen en zonder echt bijzonder te worden, konden we in de vierde set niet bijblijven en keken we alweer snel tegen een achterstand aan.. De dieselgenerator bleef op stationair draaien bij VV Amsterdam en kwam niet in de versnelling.. verlies was het…

Het percentage zal van iedereen weer wat omhoog moeten tegen Keistad en zaterdag Madjoe. En als je erin komt zul je scherp moeten zijn en op moeten willen schakelen, willen we aanhaken bij de sub-top. Gelukkig hebben we daar nog wel drie potjes voor om dat weer even te bewerkstelligen..
En maandag is er een training waar iedereen bij is (de volle 13) en zullen we terug naar onze basiskwaliteiten gaan om die externe focus beet te pakken en te zijn in de komende twee potjes.. We ruiken en proeven de winst nu al en we zijn extra gretig om ons weer te laten genieten..hopelijk met beter verzorgd spel om de aanhang tevreden te houden✌?️

Wij bedanken het heren team met hun spelers:(waarvan ik alleen Hessel een beetje ken en met een aantal een keer een patertje gedronken heb), Steven, Theo, Sarah, Ruby, Nadia, Ward en Thomas voor de steun! Ik hoop niet dat ik mensen vergeten ben..maar die dus ook!!
We waarderen het zeer dat jullie op je vrije zaterdag eventjes langs zijn gekomen om Dames 1 een hart onder de riem te steken!!

Thanks!! En tot de volgende in de serie!!
François
Namens Dames 1