Bekerwraak

Woensdag jl mocht dames 1 aantreden voor de derde ronde beker tegen Spaarnestad 2. Een tegenstander met een irritatiefactortje:
Spaarnestad won vorig bekertoernooi van dames 1 (1ste ronde) en van 'we-hebben-vorig-jaar-bijna-pd-gehaald-maar-net-niet-team-en-gaan-nu-kampioen-worden’ (kwart finale).

Spaarnestad won vorig bekertoernooi van dames 1 (1ste ronde) en van 'we-hebben-vorig-jaar-bijna-pd-gehaald-maar-net-niet-team-en-gaan-nu-kampioen-worden’ (kwart finale). Volgens coach Simon was dat de beste wedstrijd van het toenmalige dames 2 en werd de vijfde set jammerlijk verloren door een coachfout. Kortom wel iets om even goed te maken.

De eerste set werd goed begonnen maar al snel verviel dames 1 in oude gewoontes. Oude gewoontes?? Ja, oude gewoontes. De meiden hebben inmiddels veel geleerd over het eigen spel en Steven en Simon weten dit ook nog te coachen. Dit heeft al tot mooie overwinningen geleid.

Helaas niet voor deze set (15-25)

De tweede set was bijna winst met veel beter spel (23-25) en de tegenstander werd al zichtbaar zenuwachtig. En terecht want de derde set werd makkelijk gewonnen (25-22) en brak de wedstrijd weer open.

In de vierde set beukte Taray de bal door de vloer. Dit keer zonder een hoofd van de verdediging er tussen maar dat was Spaarnestad niet vergeten van de vorige wedstrijd. De verdediger van toen is dat stuk overigens nog steeds kwijt. Het startpunt voor onze dames om er goed tegen aan te gaan. Bij een achterstand van 22-24 werd ingehaald naar 27-26 (we worden er goed in) en de laatste bal waarbij de middenaanvalster een vrije bal over de achterlijn sloeg mag een bizar einde van de vierde set genoemd worden (28-26).
Een vijfde set was geboren.

Mooi en goed volleybal maar toch een achterstand (11-13). Maar zoals gezegd ‘we worden er goed in’, werd ook deze achterstand weer goed gemaakt en meer dan dat. Een 15-13 overwinning en door naar de kwartfinales ten koste van de finalist van vorig jaar en niet te vergeten van een hoog geklasseerde competitie tegenstander.

Drie overwinningen op rij waaronder op de nummer 2 (Spaarnestad) en nummer 4 (Armixtos) van de competitie.

#Wewordenergoedin       #Roadto2018     #Hajè

Comments are closed.