De Prima Donna Kaas Arena in Huizen, een hal waar we een hoop mooie herinneringen aan hebben. Zoals een wedstrijd om half 10 in de ochtend – gelukkig speelden we dit keer om 5 uur ’s middags - of een scheidsrechterscursus om 9 uur. Deze wedstrijd mag in dat rijtje met mooie herinneringen.

Vooraf ging alles prima. De file werd ontweken, het inslaan werd gewonnen (ohnee, toch niet) en de wedstrijd begon bijna op tijd. Na een scherpe warming-up was het wachten op het digitaal wedstrijdformulier. Toen om 4 uur de volgende ochtend eindelijk de eerste bal werd geslagen, was al snel duidelijk waarom een potje in Huizen altijd zo bijzonder is. Er werd gespeeld voor een publiek van al gauw 15 man. Veel meer dan ‘ZO’ roepen als de thuisploeg goed serveerde was er niet bij. Prima bijdrage dus van de kant.

De eerste set begon met mooie scores over en weer en een snelle gele kaart aan de kant van Huizen. Al snel werd het minder aan onze kant en na een serie met ketsers en foute aanvallen was er een achterstand van 8 punten. Tegen het eind kwamen wij nog terug met een serviceserie maar echt spannend werd het niet meer, 25-21 voor Huizen en een opluchtende ‘ZO’ rolde van de tribune.

Vorige week werden er ook 4 sets verloren door veelal slordig spel, dus de tweede set in Huizen was er eentje om ons te herpakken. Dit gebeurde echter niet. Na een gevecht dat ongeveer net zo lang duurde als dat tussen Hari en Verhoeven, en een veelgehoorde ‘ZO’ van de tribune stond er 25-11 op het bord, wederom in het voordeel van de thuisploeg.

In de derde set begon het dan eindelijk wat beter te lopen. Mede dankzij een opmerking over josti’s en iets met subsidie, en de daarbij horende irritaties aan de overkant, werd het een stuk spannender. Lang ging het gelijkop en de lange rally’s richting het eind van de set vielen onze kant op. Plots was het bij 19-22 voor ons nóg stiller op de tribune, maar daar wisten we geen gebruik van te maken. Bij 23-22 stonden we weer achter en kwam er zowaar iets van geluid uit de 15 toeschouwers. Zo was set 3 uiteindelijk ook een prooi voor de thuisploeg met 25-23.

Nog 1 kans om een punt mee te nemen. Set 4 ging ook weer gelijkop en Huizen begon meer ballen uit te serveren. Helaas zakte het niveau bij ons ook wat weg en was deze set net zo spannend als de vorige. Foute services van beide kanten na 23-23 bewijzen de spanning op dat moment. Ook deze set ging met 26-24 nipt naar de thuis ploeg en zo stonden wij voor de tweede week op rij met lege handen.

Volgende week de laatste wedstrijd van 2016, thuis tegen onze vrienden uit Rotterdam. Een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Tijd om weer eens punten te pakken!