Het begon allemaal op 15 augustus met de voorbereiding voor het seizoen 2016-2017. Van de ladies uit het seizoen 2015-2016 die toen in het eerste uitkwamen, waren er een aantal vertrokken voor een flinke zak met geld..We konden het ze niet kwalijk nemen.. De een ging B-league spelen, de ander 2de divisie en daar ging de veelbelovende selectie waarin geïnvesteerd was... en...! een aantal hebben zich niet in de transferperiode laten verleiden voor het geld.. Ze verkochten ijskoud: " nee, want het is veel leuker bij VV Amsterdam, mijn eigen cluppie.."

We hebben het eerste team aangevuld met ladies uit de promotieklasse en ladies uit de eerste klasse die het allemaal verdienden om hoger te spelen met hun teams..Halsoverkop bleek dat een van de ladies zwanger te zijn, en dat we een nieuwe lady-midden erbij zouden krijgen. Ze kwam vanuit het hoge noorden daar waar volleybal en basketbal enorm leeft onder de mensen.. " Nee, niet dat professionele team Lycurgus maar het gezellige Donitas" vertelde ze..En deze lady maakte haar transfer naar Ladies one.

Enfin. De een ging lager spelen en de ander hoger, de een ging 3 weken op vakantie en de ander kreeg een hersenschudding, de een moest werken en de ander had tentamens van school..Dus we roeien met de riemen die we hebben..
En zo nu en dan hoor je: "Ja, het is toch wennen maar ik vind het wel leuk..of: "nee, vooral spannend". Of: "Ik ben soms ook wel wat nerveus.." Of juist: "Ja..!? spelen we centre court? ah heerlijk eindelijk centre court waar je kan serveren!" Of: "zullen we ff snel celaren?" Of dan de coach die het woord:" focussen" roept..en al die volleybal theorie, tactische besprekingen, spelopvattingen, strijd, respect voor elke tegenstander, doorzetten, spierpijn, allemaal termen die passen in onze stormingfase als groep..

We leerden van de potjes en van de eerste wedstrijd tegen een mega gemotiveerd talenten team van Dinto wat door Bert Goedkoop getraind wordt.. Zij leerden ons dat we alle zeilen moesten gaan bijzetten... En zo wisselden we overwinningen af met verliezen..Goed spel met zwak spel. Prachtige aanvallen met tactische wissels, en de ladies groeien als individuen in het team. Want we hebben elkaar nodig om als individu te groeien..
Gelukkig sluiten we deze eerste helft af met een goed gevoel..Want de laatste pot met 4-0 winnen van Gemini is erg prettig.., zeker als blijkt dat we als groep steeds stabieler worden en we vaker grip krijgen op elkaar in het veld..

We hebben nu al weer zin in de volgende helft..Waar voor ons weer nieuwe uitdagingen staan te wachten. Een helft waar de talenten van VV Amsterdam misschien een kans krijgen door wekelijks te gaan meetrainen.. en dat we hard moeten zoeken naar een vervangster voor ons Nienke op het midden..
"Goed..Voor nu sluit ik af, de eerste helft zit erop, oh nee, nog een training vanavond..de laatste uit 2016, en dan weer even genieten van een vrije week zonder bal.. Nou dan ga ik maar tennissen denk ik.. en ook wat Champagne knallen."

Op 2 januari staan we weer te trainen in de blauw-wit hal en op 5 januari staat de oefenwedstrijd tegen Compaen Dames 1 gepland..
Aju en vanuit ons ladies one, wensen wij u een fijne kerst en een goeie afsluiting van het oude jaar toe..
Fran├žois