(Dit bericht is bestemd voor alle teams uit de 1e klasse en lager)

Het definitieve wedstrijdprogramma voor het voorjaar 2019 is bekend! Dat betekent ook dat er weer ingeschreven kan worden op wedstrijden om te fluiten. Dat kan via Indeling scheidsrechters. Inschrijven kan vanaf maandag 7 januari (12h) t/m zaterdag 12 januari 2019. Daarna worden de overgebleven wedstrijden ingedeeld. Het definitieve fluitschema zal maandag 14 januari bekend worden gemaakt.

Nog even de VVA-regels over het fluiten:

• Iedereen die competitie speelt (dus ook als je niet fluit) moet de online spelregeltoets maken. We vinden het als vereniging belangrijk dat iedereen de regels kent. Dit maakt het voor de scheidsrechters ook makkelijker en leuker om te fluiten. Bovendien scheelt het onnodige boetes!
  • Elk team fluit minimaal 6 wedstrijden per competitiehelft (dit is exclusief bekerwedstrijden).
  • 1e en 2e klasse teams schrijven in op elkaars wedstrijden, net als 3e t/m 6e klasse wedstrijden. 'Omhoog' inschrijven mag als je de juiste licentie hebt. Neem contact op met Edwin als je daarover twijfelt.
  • 1e en 2e klasse wedstrijden dienen gefloten te worden met minimaal VS-2/V4. Let hierop.
  • In elk 1e/2e klasse team zitten minimaal twee mensen met een licentie op het juiste niveau. Voor vragen over de opleiding tot het juiste niveau kun je terecht bij Edwin.
  • Je schrijft je in voor 6 wedstrijden en dit zijn jouw voorkeurswedstrijden; het betekent nog niet direct dat deze wedstrijden definitief door jouw team zijn gereserveerd. In totaal zal jouw team in ieder geval 7 wedstrijden moeten fluiten, de laatste wedstrijd zal worden ingedeeld door de VVA scheidsrechtercoördinator.

We proberen via het huidige inschrijfsysteem het fluiten zo prettig mogelijk te maken voor de scheidsrechters. Toch lukt het niet altijd om volledig aan de wensen van de scheidsrechters tegemoet te komen. We vragen enige flexibiliteit van jullie. Dus als er bijvoorbeeld wordt gevraagd om een wedstrijd te wisselen, bedenk dan dat we fluiten voor onze eigen vereniging en dat het andersom ook prettig is dat bij de wedstrijden van je eigen team een VVA scheidsrechter aanwezig is.

Bedankt voor jullie medewerking en een sportief (fluit)seizoen toegewenst!