Helemaal niets in Hoofddorp!

Vrijdagavond kwart over negen. Amsterdam Heren 3 speelde een cruciaal duel in Zaanstad. Het kon het al gaan gebeuren, het bereiken van de tweede plaats. Dan moest er dik gewonnen worden. Thuis lukte dat, maar niet voor niets stonden de Galgezagers op de vierde plaats. Heren 3 wordt al enige tijd geplaagd door blessureleed (het seizoen lijkt elk jaar langer te duren). Maar de fysieke tegenslagen worden al week op week gecompenseerd door een flinke dosis mentale kracht.

Vol vertrouwen startte Heren 3 aan de eerste set, met ‘good-old’ Rogier als libero en gelegenheidscoach Fester aan de kant. Na een klein dipje kreeg Amsterdam de wedstrijd en de tegenstander in zijn greep en binnen de kortste keren was de set binnen. Het eerste-set-syndroom van Heren 3 werd zo direct aan de kant geschoven. Ook de tweede set verliep volgens plan en onbedreigd waren de eerste twee punten binnen. Nog één set winnen en de tweede was veiliggesteld.

Maar dat bleek niet eenvoudig. Het ging malen in de hoofdjes, ballen werden uitgeslagen en van serveren was geen sprake meer. Daar wist Zaanstad wel raad mee en snel grepen zij de derde set.

Onder luide aanmoediging van Dames 5 dat eerder op de avond in de hal speelde en onder goedkeurend geknik van Trainer Klaas kwam het vertrouwen in de vierde set schoorvoetend terug. Zaanstad werd tactisch kapotgespeeld. Na nog wat laatste wissels kwam de trein definitief weer op gang en werd Zaanstad voor de tweede keer dit jaar aan de zegekar gebonden. Met precies genoeg punten om de tweede plaats veilig te stellen. Het bleef nog lang onrustig in de kantine.

Volgende week staat aartsrivaal VCH 2 op het programma, de nummer 3 van de competitie. Ondanks dat er niets meer op het spel staat zal Heren 3 er alles aan doen om ook die wedstrijd te winnen. Helemaal niets in Hoofddorp!!!!!

Comments are closed.